maandag, 19. maart 2018 - 10:53 Update: 19-03-2018 12:28

Treinverkeer rond Rotterdam komt na storing weer langzaam op gang

Rotterdam

De grote storing die Rotterdam CS maandagochtend tijdelijk plat heeft gelegd is verholpen. Het treinverkeer is weer op gang gekomen.

De storing was rond 11.00 uur verholpen, zo laat spoorbeheerder ProRail weten. Rond 12.00 zouden de treinen weer volgens het spoorboekje moeten rijden. ProRail adviseert reizigers om de Reisplanner van NS in de gaten te houden om te zien welke treinen inmiddels weer rijden, zo meldt het AD.

Om 08.30 uur begon de sein- en wisselstoring bij Gouda. Vanaf 09.30 uur was er ook geen treinverkeer meer mogelijk van en naar Roterdam CS. 

Monteurs waren met man en macht bezig om de zaak te herstellen, zo liet ProRail weten, maar hoe lang de storing  zou gaan duren was onduidelijk. De NS zetten bussen in om de gestrande reizigers toch naar hun bestemming te brengen. De NS adviseede reizigers om tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Noord gebruik te maken van Rotterdamse tram.

Verder reden er snelbussen tussen Rotterdam Centraal, Rotterdam Alexander en Gouda en stopbussen tussen Rotterdam Noord, Rotterdam Alexander, Capelle Schollevaar, Nieuwerkerk a/d IJssel en Gouda.