zondag, 1. april 2018 - 11:53

Twee aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Twee aanhoudingen voor openlijke geweldpleging
Breda

Agenten belast met het horecatoezicht hebben op de Tolbrugstraat, dankzij het cameratoezicht, twee 17-jarige jongens uit St Willebrord aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 18-jarige plaatsgenoot.

Een politieman zag omstreeks 02.15 uur op een van de monitoren van het Cameratoezicht in het uitgaanscentrum dat op de hoek van de Tolbrugstraat / Visserstraat enkele jongeren druk in gesprek met elkaar waren. Hij zag dat een van die jongens uit het niets achtereenvolgens door twee omstanders in het gezicht geslagen werd.  Hierna werd het slachtoffer door de tweede dader hard tegen een muur geduwd. Op aanwijzing van de toezichthoudende agent zijn door de horecadienders twee verdachten aangehouden. Het slachtoffer, een 18-jarige jongeman uit St. Willebrord ,heeft aangifte gedaan. Hij vertelde dat hij in een café ruzie kreeg met een jongen die hij nog kent van de basisschool. Buiten werd hij geslagen, hij heeft niet gezien door wie dat gedaan werd. Hij liep verwondingen in zijn gezicht op.

Beginnend bestuurder

Aan het begin van de horecadienst werd een gecombineerde verkeers- en alcoholcontrole uitgevoerd op de Prinsenkade. Er werden 80 auto’s gecontroleerd. Er werd één beginnend bestuurder betrapt die teveel alcohol had gedronken.  Verder werd tijdens het horecatoezicht nog een 18-jarige Bredanaar aangehouden ter zake belediging. Ook werden drie wildplassers op de bon geslingerd.  Drie  minderjarigen zijn naar Bureau Halt gestuurd omdat ze met het ID-bewijs van een ander probeerden een horecazaak binnen te komen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: