woensdag, 4. april 2018 - 13:52 Update: 04-04-2018 14:23

Asielzoeker krijgt 8 jaar cel voor doodsteken asielzoeker

Asielzoeker krijgt 8 jaar cel voor doodsteken asielzoeker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

Woensdag heeft de rechtbank Midden-Nederland een 35-jarige man uit Marokko veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf voor het doodsteken van een asielzoeker. 'De verdachte, zelf ook asielzoeker, stak begin mei 2017 het slachtoffer dood voor een opvanglocatie voor vluchtelingen in Utrecht', zo meldt de rechtbank woensdag.

Ruzie

Het 18-jarige slachtoffer en de verdachte kregen in de opvanglocatie ruzie. Eénmaal buiten zocht de 35-jarige man opnieuw de confrontatie op waarbij hij het slachtoffer in zijn rug heeft gestoken en er daarna rennend vandoor ging. Van noodweer is geen sprake, zo oordeelt de rechtbank. Het was de verdachte die buiten opnieuw de confrontatie opzocht en met grote kracht in het lichaam van het slachtoffer heeft gestoken.

Vluchten

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij geen verantwoordelijkheid voor zijn daden heeft genomen. Na het steekincident is de man naar het buitenland gevlucht. Ook op zitting heeft hij weinig berouw getoond. Alleen een vrijheidsbenemende straf van aanzienlijke duur doet recht aan de ernst van het feit en het leed dat door de man is aangericht. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met het blanco strafblad van de man en is gekeken naar soortgelijke zaken.

Categorie:
Provincie: