woensdag, 11. april 2018 - 12:18 Update: 11-04-2018 12:22

Verdachte (42) opnieuw aangehouden voor betrokkenheid bij dodelijk schietincident

Verdachte (42) opnieuw aangehouden voor betrokkenheid bij dodelijk schietincident
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

Vanmorgen is een 42-jarige man opnieuw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op de Lunetstraat in Breda waarbij vrijdagavond 6 januari 2017 de 60-jarige Peter van der Linde om het leven kwam.

De officier van justitie in Breda gaf toestemming tot deze arrestatie omdat er nieuwe feiten en omstandigheden bekend geworden zijn. Eerder werd deze man al als verdachte in deze zaak aangehouden op woensdag 17 mei 2017 in Grave.

De politie kreeg vrijdag 6 januari 2017 om 23.22 uur een melding van een buurtbewoner die in de omgeving Dijkplein / Lunetstraat in Breda schoten had gehoord.  Agenten die als eerste ter plaatse waren, zagen op het fietspad, net voorbij een bushalte, een zwaar gewonde man liggen. De dienders begonnen direct met reanimeren. Dit werd overgenomen door ambulanceverpleegkundigen. Een trauma arts stelde vast dat het slachtoffer was overleden. Er werd daarna een plaats delict ingericht en gestart met een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek. Er werd onmiddellijk een Team Grootschalige Opsporing opgeroepen bestaande uit 15 rechercheurs.

Opsporing Verzocht

Op dinsdag 10 januari 2017 werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan het dodelijk schietincident. Getuigen en andere mensen met informatie over het slachtoffer en het mogelijke motief van de daders werden opgeroepen te reageren.  De uitzending leverde 15 tips op onder meer over de contacten van het slachtoffer en over de auto’s die de nacht volgend op de schietpartij uitbrandden in Essen en Bavel.

Onderzoek

Tijdens het rechercheonderzoek kwam de  nu 42-jarige man als verdachte in beeld.  Hij werd woensdag 17 mei 2017 in de Penitentiaire Inrichting in Grave aangehouden. De man zat daar in voorlopige hechtenis vanwege een ander strafrechtelijk onderzoek.  De rechter-commissaris oordeelde op vrijdag 19 mei 2017 dat er onvoldoende gronden waren om hem voor het schietincident nog langer vast te houden.

Verder werd in verband met de gewelddadige dood van de 60-jarige Bredanaar op donderdag 16 maart 2017 een 42-jarige man uit Sprundel aangehouden, deze man zit in voorlopige hechtenis.