dinsdag, 17. april 2018 - 20:51 Update: 18-04-2018 14:09

Gemeente laat deurwaarder Rob Scholte uit zijn museum zetten

Rob Scholte uit zijn museum in Den Helder gezet
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Helder

Dinsdag is in Den Helder kunstenaar Rob Scholte uit het voormalig postkantoor gezet door een deurwaarder en de politie. Scholte woonde met zijn gezin in het pand dat als museum was ingericht.

Aanhouding

'Bij de ontruiming van het Rob Scholte museum in Den Helder heeft de politie een 64-jarige Amsterdammer aangehouden wegens mishandeling van een agente', zo laat de politie dinsdag weten.

Politieagente geschopt

Toen de politie dinsdagmiddag een toegangsdeur tot het museum opende, bleek zich binnen onder anderen een man te bevinden met een camera. Net zoals alle personen in het pand, werd ook de man gesommeerd te vertrekken. Klaarblijkelijk was hij het hier niet mee eens en hij schopte een politieagente hard tegen een been. De man werd ter plaatse aangehouden en is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Pand ontruimt door deurwaarder

De deurwaarder gaat heeft vervolgens het pand ontruimd. Scholte weet al sinds juni 2017 officieel van de gemeente dat hij het pand moet verlaten. Dit is vorige maand nogmaals door de rechter bevestigd. Hij heeft voldoende tijd gehad om zich hier op voor te bereiden. De gemeente neemt de verantwoordelijkheid voor de kunst nu over. 

Beslag gelegd op kunstcollectie Scholte

'Het college van B&W heeft dinsdag besloten bij de Rechtbank het verzoek in te dienen om conservatoir beslag te leggen op de kunstcollectie van de heer Scholte. Dit om zeker te zijn van verhaling van de openstaande schuld, gemaakte en te maken kosten voor ontruiming', zo meldt de gemeente dinsdag.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: