dinsdag, 24. april 2018 - 12:41 Update: 24-04-2018 12:43

Dodenherdenking Dam lijkt 'zwarte piet' te worden

Amsterdam

De dodenherdenking op de Dam kan wel weer eens een onrustige worden. Op Facebook is namelijk een protest aangekondigd waarbij de demonstranten lawaai willen maken tijdens de Nationale Dodenherdenking op de Dam.

De organisatie Geen 4 Mei voor Mij wil met de lawaaidemonstratie protesteren tegen de huidige manier van herdenken. "Nederland herdenkt oorlogsmisdadigers die niet onderdoen voor nazi's", schrijft de groep op Facebook. "Wij zijn dit soort hypocrisie zat en willen een signaal geven aan de racisten die ons land regeren."

''Nederland herdenkt dus oorlogsmisdadigers die niet onderdoen voor nazi's en hun Nederlandse slachtoffers worden uitgewist uit ons collectieve geheugen om aan ideaal van witte suprematie te voldoen. Omdat wij dit soort hypocrisie zat zijn en een signaal aan de racisten die ons land regeren willen afgeven hebben wij daartoe besloten om op 4 mei om 20.00 een (lawaai) manifestatie te organiseren.'' 

Op de Facebookpagina geven tien mensen aan deel te zullen nemen aan de actie en zijn er nog enkele tientallen 'geïnteresseerd'. Maar er is inmiddels meer kritiek.

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):