woensdag, 2. mei 2018 - 11:13

Politie vindt vuurwapen en munitie na melding huiselijk geweld

Politie vindt vuurwapen en munitie na melding huiselijk geweld
Foto: JPG
Sprang-Capelle

Een 28-jarige man uit Sprang Capelle is dinsdag 1 mei 2018 omstreeks 13.15 uur bij een pompstation op de Midden-Brabantweg aangehouden middels de speciale uitpraatprocedure voor vuurwapengevaarlijke verdachten.

Hij zou namelijk zijn vriendin bedreigd hebben met een vuurwapen. Hij riep daarbij dat hij haar dood zou schieten. De agenten vonden in zijn auto munitie. Tijdens een doorzoeking van zijn woning werd een revolver aangetroffen.

Een 27-jarige Tilburgse deed aangifte van bedreiging en mishandeling tegen haar vriend. Het slachtoffer vertelde dat ze vaker problemen heeft gehad met  haar vriend waarbij hij haar mishandeld en bedreigd had.. Dinsdagmorgen kregen ze opnieuw ruzie. Dit escaleerde waarbij hij haar hard aan haren trok en een vuurwapen liet zien en haar bedreigde dood te maken. Ook sloeg hij op haar achterhoofd. Ze is met haar kinderen naar familie gevlucht.

Het Flexteam van de politie, een speciaal (blauw) politieteam dat zich onder meer bezig houdt met het opsporen en aanhouden van  veelplegers en personen die hiervoor in aanmerking komen, kreeg zicht op de verdachte. Hij werd in een auto gesignaleerd op de Midden-Brabantweg. De dienders gaven hem een stopteken waarna hij middels de uitpraatprocedure voor gevaarlijke verdachten werd toegesproken. In een dergelijke situatie nemen de agenten hun eigen vuurwapen ter hand en roepen tegen de verdachte dat ze van de politie zijn. De verdachte stapt dan met zijn handen omhoog achterwaarts uit het voertuig en knielt op commando. Hierna boeien de agenten hem. Hij had geen vuurwapen bij zich, ook niet in de auto. In zijn portemonnee zaten wel tien patronen. Tijdens de huiszoeking werd wel een revolver aangetroffen.  De 28-jarige verdachte is vastgezet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: