zaterdag, 12. mei 2018 - 21:52 Update: 18-02-2019 19:58

Dode en gewonden bij aanval met mes in Parijs, 'dader is Tsjetsjeense Fransman'

Breaking News: Doden en gewonden bij aanval in Parijs
Foto: fbf
Parijs

Internationale bronnen melden op basis van bronnen bij politie en jusitie dat de dader van de aanslag in Parijs zaterdagavond een Fransman was van Tsjetsjeense afkomst. Het zou gaan om een 20-jarige man.

Tegen 21.00 uur haalde de man zaterdagavond een mes te voorschijn en stak daarbij willekeurige voorbijgangers neer. Daarbij kwam een 29-jarige man om het leven en raakten vier personen gewond. Zij zijn niet meer in levensgevaar. De dader is door de politie doodgeschoten, zo meldt de politie. De dader begon zijn aanval bij metrohalte Quatre Septembre, niet ver van de Opéra.

De aanslag vond plaats in de buurt van St. Augustine Street, bekend om zijn vele restaurants.  Tegenover 'Europa 1' zeggen getuigen dat de dader 'Allahoe Akbar' riep terwijl hij willekeurig meerdere mensen neerstak. Volgens getuigen ontstond er grote paniek onder de mensen op straat. In cafés en restaurants gingen bezoekers op de grond liggen uit angst voor schoten. De NOS meldt dat terreurbeweging IS de aanslag inmiddels heeft opgeëist. Justitie gaat door de handelswijze van de dader uit van een terroristische aanslag.

De minister van Binnenlandse Zaken, Gérard Collomb, schreef op Twitter: ''Mijn eerste gedachten zijn bij de slachtoffers van deze gruwelijke daad.''

 

 

Categorie:
Provincie: