zaterdag, 19. mei 2018 - 11:24 Update: 19-05-2018 11:29

Jongen (17) aangehouden na valse 112-melding:'Iemand in brand'

Jongen (17) aangehouden na valse 112-melding:'Iemand in brand'
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Vrijdagmiddag heeft de politie in Rotterdam een 17-jarige jongen in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het doen van een valse melding bij 112. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

'Iemand in brand'

Tegen 11.00 uur belde de jongen de politie met de mededeling dat er iemand in brand stond. Verschillende eenheden rukten direct uit om als snel tot de ontdekking te komen dat het een valse melding betrof. Op het opgegeven aan de Ajaxstraat adres was niemand thuis. 

Onderzoek naar melder

Uiteraard liet de politie het daar niet bij zitten. Er werd een onderzoek ingesteld naar de melder. Die werd gevonden en aangehouden. Na zijn verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden. Hij mag zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

Misbruik 

Het doen van een valse melding of het plegen van 112­misbruik is levensgevaarlijk. Er zijn altijd mensen zijn die écht hulp nodig hebben, omdat ze een hartstilstand hebben, hun huis in brand staat, of worden overvallen. De kans bestaat dat zij 112 niet kunnen bereiken, omdat iemand anders een grap uithaalt.

Opsporen

Bij een valse 112-melding zal degene die de valse melding heeft gedaan, worden opgespoord. Dat kan, omdat alle gegevens van (mobiele) telefoons opgevraagd kunnen worden. Wie een valse melding doet, of misbruik maakt van 112 (alleen bellen en de verbinding verbreken of lachen, schreeuwen, schelden, etc.), pleegt een misdrijf.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):