woensdag, 23. mei 2018 - 21:59

Ingehuurde medewerker gemeente Velsen pleegde fraude

Ingehuurde medewerker gemeente Velsen pleegde fraude
Foto: Archief EHF
Velsen

Een ingehuurde medewerker bij de gemeente Velsen heeft tijdens werkzaamheden voor de gemeente fraude gepleegd. De gemeente heeft de medewerker direct op non-actief gezet. Ook bij het detacheringsbureau waar de medewerker werkzaam voor was is op de hoogte gesteld.

De zaak kwam aan het licht toen een inwoner van Velsen in beroep ging tegen een gemeentelijke belasting. Ondanks dat zij altijd kwijtschelding kreeg van de belastingen, moest de vrouw toch een bedrag aan belasting betalen. Dit zou zijn gestort op de privé rekening van de medewerker in kwestie.

De vrouw vertrouwde het niet en meldde aan de medewerker dat zij in beroep zou gaan. De medewerker heeft toen het geld direct teruggestort.

‘Inwoners moeten kunnen vertrouwen op de integriteit van de gemeentelijke medewerkers. Dit gedrag past daar niet bij’, aldus de gemeente Velsen. ‘Daarom wordt er aangifte gedaan tegen deze persoon. Het is niet bekend of er soortgelijke gevallen zijn geweest. Nader onderzoek moet hier meer duidelijkheid over geven.’

Categorie:
Provincie: