maandag, 28. mei 2018 - 14:31 Update: 29-05-2018 8:07

Harddrugs gebruikt op dodelijke afterparty boerderij Milheeze

Doodsoorzaak 29-jarige man zwembad Milheeze nog onduidelijk
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Milheeze

Afgelopen zondagmiddag startte de politie een onderzoek nadat een man dood in een zwembad aan de Peeldijk in Milheeze werd gevonden. Op hetzelfde terrein lag ook een slachtoffer dat zijn bewustzijn had verloren. De politie hield die middag twee verdachten aan.

Onderzoek loopt nog volop

'Het onderzoek naar wat zich precies afspeelde bij de woning en op het terrein aan de Peeldijk in Milheeze loopt nog volop. We hebben buurtonderzoek gedaan en diverse getuigen gesproken, waaronder ook de bewoner. Hieruit blijkt dat bij de woning, na een avondje stappen, een afterparty plaatsvond', zo laat de politie maandagmiddag weten.

Harddrugs gebruikt

'De slachtoffers en de eerder aangehouden getuigen waren bezoekers van deze party, waarbij ook harddrugs zijn gebruikt. Of deze drugs de oorzaak zijn van de dood van de 29-jarige man uit Milheeze en het verliezen van het bewustzijn van de 44-jarige man uit Lierop, is nog niet duidelijk. Uiteraard onderzoeken we dat', aldus de politie.

Uitgebreid forensisch onderzoek

Op de Peeldijk hebben forensisch specialisten zondag uitgebreid onderzoek gedaan. Ze hebben gezocht naar zogenaamde “stille getuigen” die de politie kunnen helpen om een beeld te krijgen van wat er is gebeurd. De 28-jarige man ligt nog in het ziekenhuis. Uiteraard wil de politie hem ook graag spreken op het moment dat zijn gezondheid dat toelaat. De 28-jarige man uit Milheeze en de 32-jarige vrouw uit Helmond zitten nog vast. Hun betrokkenheid is nog in onderzoek. 

Oorzaak

Het onderzoek is in volle gang. Hierbij bekijkt de politie in de volle breedte wat de oorzaak kan zijn van wat er op de Peeldijk in Milheeze is gebeurd. Of het drugsgebruik een rol speelt wordt daarin ook meegenomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: