vrijdag, 1. juni 2018 - 13:47 Update: 01-06-2018 13:56

Vuurwapen onder versnellingspook en ruim 2,5 kilo cocaïne

Vuurwapen onder versnellingspook en ruim 2,5 kilo cocaïne
Foto: archief
Rotterdam

Na het door een rood verkeerslicht rijden was donderdagmiddag voor politieagenten reden genoeg om een auto langs de kant te zetten. Een schot in de roos zo bleek even later toe er verstopt in een verborgen ruimte in de auto een doorgeladen vuurwapen en een bivakmuts werd aangetroffen. 'De twee inzittenden zijn aangehouden', zo meldt de politie vrijdag.

Door rood

Donderdagmiddag rond 16.30 uur reden agenten van het Flexteam achter een auto aan die afwijkend gedrag vertoonde. Met te hoge snelheid negeerde de bestuurder het rode licht en reed de Willemsbrug over Rotterdam-Zuid in. De agenten van het Flexteam van Rijnmond-Oost twijfelden niet en volgden de roekeloze rijder. Op de Feyenoorddijk werd de auto stilgezet en gecontroleerd. 

Zenuwachtig

Twee mannen kwamen tevoorschijn en moesten zich legitimeren. Een van hen had geen identiteitsbewijs bij zich, en gedroeg zich zenuwachtig. Tot twee keer toe liet hij zijn telefoon vallen. Beiden hadden softdrugs op zak. Na wat snelle informatiewinning via de politiesystemen bleek de bestuurder een bekende te zijn in de categorie vuurwapenbezit en overvallen. Dit was aanleiding om de auto te doorzoeken. 

Versnellingspook

Het middenconsole viel op, en er was weinig kracht voor nodig om het deel op te tillen. Een bivakmuts kwam tevoorschijn met daaronder een doorgeladen vuurwapen, klaar om te schieten. Verdere doorzoeking leverde een schouderholster voor het vuurwapen op en latex handschoenen. Dit gaf sterk het vermoeden dat erger was voorkomen. 

Drie pakketten cocaïne 

De twee mannen, een van 29 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, en een van 32 jaar uit Den haag zijn aangehouden en worden vandaag verhoord. Vandaag is er nog een onderzoek gedaan in het huis waar de 29-jarige verdachte verblijft. Er werden 3 pakketten van elk 850 gram cocaïne gevonden. De hoofdbewoonster is aangehouden.

Verborgen ruimtes

Binnen de politie is inmiddels de expertise aanwezig om verborgen ruimtes te ontdekken. 'Deze specialisten zien een duidelijke stijging in het aantal gevonden exemplaren. Op dit moment vindt de politie tientallen ruimtes per jaar in de eenheid Rotterdam', vertelde Arjan de Zwart, hoofd regionale recherche eerder. 'De eigenaar van een auto moet zijn voertuig inleveren en krijgt deze pas terug wanneer hij de auto weer in originele staat heeft teruggebracht. Een garage die de ruimtes inbouwt loopt aan het einde van de rit het risico dat ze moeten sluiten.'

Categorie:
Provincie: