woensdag, 1. augustus 2018 - 20:16

Politiemedewerker Wilders lekte ook informatie over dochter Obama

Politiemedewerker Wilders lekte ook informatie over dochter Obama
Foto: Printscreen Youtube
Den Haag

Politiemedewerker Faris K. die vorig jaar werd aangehouden voor het lekken van informatie over Geert Wilders, zou volgens het Openbaar Ministerie ook informatie hebben gelekt over het bezoek van een dochter van voormalig president Barack Obama aan Nederland.

De 36-jarige Faris K. wordt vervolgd voor het verstrekken van vertrouwelijke informatie aan een man en een onbekende vrouw. De man zat bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) en was onder meer betrokken bij de beveiliging van Wilders. K. 

Er is niet bekendgemaakt over welke van de twee dochters het gaat en wanneer dit bezoek was. Wel is algemeen bekend dat Obama's oudste dochter Malia in de zomer van 2016 in Amsterdam was. K. zou destijds ook ten onrechte in de politiesystemen hebben gezocht voor privédoeleinden. Het Openbaar Ministerie heeft geen aanwijzingen dat hij informatie met criminelen heeft gedeeld.

K, medewerker van de Dienst Bewaken en Beveiligen, werd in februari vorig jaar aangehouden. K. moet maandag voor de rechter in Den Haag verschijnen. Het gaat dan om een niet-inhoudelijke zitting. Hij wordt verdacht van schending van het ambtsgeheim.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: