dinsdag, 28. augustus 2018 - 14:58

Verstoppertje spelen met politie minder leuk voor inbrekers

Verstoppertje spelen met politie minder leuk voor inbrekers
Foto: bon archief
Assendelft

Twee inbrekers rekenden dinsdagochtend niet op de vastberadenheid van agenten in Assendelft. Na ruim drie uur ‘verstoppertje’ dachten ze dat de politie wel had opgegeven. Ze kwamen van een koude kermis thuis.

Pech voor het tweetal: ook na uren wachten waren agenten in de buurt om de verdachten op te pakken. Rond 02.00 uur werd er ingebroken in een brillenwinkel aan de Dorpsstraat in Assendelft. Alerte getuigen belden direct de meldkamer. Agenten waren snel op de locatie. De verdachten waren inmiddels op de vlucht geslagen. Dankzij een oplettende getuige was bekend dat drie verdachten zich verschanst hadden in een woonwijk in Assendelft.

Samenwerking meldkamer 

De agenten op straat werden door de collega’s op de meldkamer strategisch neergezet. De woonwijk werd op deze manier hermetisch afgezet. Ondertussen kregen de agenten op straat ook hulp vanuit de lucht.

Aanhouding

Na een zoekactie hielden agenten een 19-jarige Amsterdammer aan. De twee andere verdachten wisten zich langer schuil te houden. Rond 05.10 uur dachten de verdachten als ‘joggers’ te ontkomen. Uiteraard waren agenten in de buurt om het tweetal in de kraag te vatten. De aangehouden verdachten zijn Amsterdammers van 17 en 20 jaar. De drie verdachten zitten vast voor onderzoek en verhoor.

Buit gezocht

De verdachten hebben de buit ergens in de woonwijk gedumpt. Mogelijk ligt het ergens verstopt in bijvoorbeeld een kliko of bosjes. Bij aantreffen is het advies direct de politie bellen. Graag niet de buit aanraken in verband met sporen. Informatie voor de politie? Bel dan met 0900-8844 of bij aantreffen buit 112.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: