donderdag, 30. augustus 2018 - 16:50 Update: 30-08-2018 16:51

Han ten Broeke (VVD) treedt terug

Han ten Broeke (VVD) treedt terug
Den Haag

Han ten Broeke, Kamerlid van de VVD, is opgestapt nadat op de site van HP/De Tijd een artikel over hem is gepubliceerd over een intieme relatie die de had gehad met een medewerkster van de VVD.

De medewerkster had op enig moment Ten Broeke beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De toenmalige fractievoorzitter Halbe Zijlstra voorzag de vrouw van een advocaat en haar aangeraden aangifte te doen. Ten Broeke heeft de aantijgingen altijd met kracht weersproken. Hierna werd hij door Zijlstra adviseert om aangifte te doen van smaad.

De medewerkster in kwestie wilde de zaak achter zich laten en men kwam overeen om een overeenkomst aangegaan om de zaak te laten rusten en erover te zwijgen. Dit is volgens Ten Broeke ook de afgelopen vijf jaar gegaan.

Nu de kwestie openbaar is, vindt Ten Broeke dat zijn positie onhoudbaar is geworden en heeft besloten zich terug te trekken.

Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff laat weten: ‘Ik respecteer het besluit dat Han genomen heeft. Los van de fout die hij zelf ook onderkent, was Han een Kamerlid met veel gezag in de Kamer en in binnen- en buitenland. Voor velen in de fractie en de partij was hij een mentor en blijft hij een dierbare vriend.’

Categorie:
Provincie: