zondag, 9. september 2018 - 16:15

Acht arrestaties voor drugssmokkel uit Dominicaanse Republiek

drugs
Foto: Politie
Amsterdam

Het Team Bijzondere Bijstand van de Douane heeft in Amsterdam acht mannen aangehouden die worden verdacht van het invoeren van een partij cocaïne.

De drugs werd ontdekt op 20 augustus in de haven van Rotterdam en na onderzoek door het Hit And Run Cargo team (HARC) leek het erop dat de partij drugs mogelijk naar Duitsland toe zou gaan.

Container met ananassen

De 14 kilo verdovende middelen zaten verstopt aan de voorzijde van een container die geladen was met ananassen uit de Dominicaanse Republiek.

Toen uit onderzoek bleek dat de partij toch in Nederland zou blijven werd de container gevolgd. Nadat de ananassen er bijna uit waren, werd de smokkelwaar verwijderd en overgeladen in een personenauto.

Aanhoudingen

De aanhoudingen vonden op donderdag 6 september plaats, in de late avond, nadat de verdachten de cocaïne uit de container hadden gehaald en ermee wilden wegrijden.

De aangehouden mannen zijn tussen de 22 en 47 jaar oud. Vijf zijn afkomstig uit de regio’s Amsterdam en Tilburg. Naast de vijf mannen met de Nederlandse nationaliteit is er een Dominicaan aangehouden, een Turkse man en een Albanees. Die laatste man verblijft illegaal in Nederland.

Voorgeleiding

Maandag 10 september worden de acht verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Drugs vernietigd

De partij cocaïne met een straatwaarde van ten minste 350.000 euro is na de aanhouding van de acht mannen direct vernietigd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):