woensdag, 17. oktober 2018 - 15:34 Update: 17-10-2018 17:50

Rotterdammer (64) in auto neergeschoten

Rotterdam

Woensdagochtend is in Rotterdam, vlak voor de kruising van de Willem Ruyslaan met de Oudedijk, rond 10.55 uur een man (64) die in zijn auto zat van dichtbij neergeschoten. 'De Rotterdammer raakte levensbedreigend gewond. Naar de verdachte wordt uitgebreid gezocht', zo meldt de politie woensdag.

Motorscooter

Het slachtoffer zat in de auto, toen een man op een motorscooter hem van dichtbij onder vuur nam. De bestuurder werd meerdere malen getroffen, zijn bijrijder bleef hevig geschrokken maar zonder verwondingen achter. Er waren veel getuigen die direct de hulpdiensten waarschuwden. Het slachtoffer zou een bekend zijn van de politie. 

Klopjacht

Intussen ging de dader er op een scooter vandoor in de richting van de Kralingse Zoom. Op de ‘s-Gravenweg ging hij onderuit en vervolgde zijn vlucht te voet. Onder andere de politiehelikopter, het arrestatieteam en de parate eenheid startten direct een klopjacht naar de verdachte, een forse donkere man met een zwarte helm.

Groot onderzoek

Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Op de locaties van het schietincident en de crash van de motorscooter verrichtte forensische opsporing zorgvuldig onderzoek en werd gesproken met getuigen. Intussen is een uitgebreid onderzoek (TGO) gestart met twintig rechercheurs.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: