vrijdag, 16. november 2018 - 17:48 Update: 16-11-2018 19:30

Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Rob

Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Rob
Foto: FlashphotoNL
Schiedam

Donderdagavond zijn op de korpsavond van de brandweer Schiedam de jaarlijkse onderscheidingen uitgereikt voor mensen die lange tijd in dienst zijn. Alleen zat er dit jaar wel een hele bijzondere onderscheiding tussen.

Lintjes

Na toespraken van clustercommandant Ton Muilwijk en burgemeester Cor Lamers speldde de burgemeester bij diverse brandweermannen die 10, 12½, 15, 20, 25, 30 en 35 jaar in dienst waren een lintje op. Deze lintjes worden elk jaar op de korpsavond uitgereikt als dank voor het werk en tevens als aanmoediging om het goede werk voort te blijven zetten. 

Koninklijke onderscheiding

Eén brandweerman kreeg na het opspelden van het lintje voor maar liefst 40 dienstjaren nog een verrassing uit handen van de burgemeester. Vrijwillig brandweerman Rob kreeg een Koninklijke onderscheiding en werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Vrijwilliger

Vanwege zijn jarenlange (vrijwillige) inzet voor de brandweer Schiedam, nog altijd in de actieve uitruk, al enige tijd ook als oefencoördinator van vele en soms ook grote oefeningen en dat alles nog naast zijn gewone baan ontving Rob dit bijzondere lintje.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: