woensdag, 21. november 2018 - 18:09 Update: 21-11-2018 18:11

Celstraffen tot 7 jaar geëist voor 'brute en laffe' woningoverval Malden

Celstraffen tot 7 jaar geëist voor 'brute en laffe' woningoverval Malden
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Malden

Woensdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland tegen twee mannen uit Nijmegen (22 en 24 jaar) zeven jaar celstraf geëist voor hun betrokkenheid bij een overval op een 74-jarige vrouw. Dit meldt het OM woensdag.

'Brute en laffe' woningoverval

De 74-jarige vrouw is 3 november 2017 overvallen in haar woning in Malden. Tegen een derde verdachte, een 27-jarige man uit Nijmegen, is een gevangenisstraf geëist van drie jaar. De officier van justitie sprak tijdens de rechtszitting over een ‘brute en laffe’ woningoverval. Het slachtoffer is bedreigd met een doorgeladen vuurwapen, gekneveld en opgesloten in de kelder van de woning. De overvallers maakten tassen, sieraden, zonnebrillen, zilveren beeldjes en een auto buit. Ze kwamen binnen door een bal in de tuin van het slachtoffer te schieten, en daarna aan te bellen met de vraag of ze de bal mochten pakken.

Mercedes

De auto, een Mercedes, is enkele dagen na de overval teruggevonden in een parkeergarage in Nijmegen. In de scooter die naast de auto stond, is toen een tas gevonden afkomstig van de overval. De scooter stond op naam van een van de verdachten. Bij meerdere doorzoekingen in woningen waar de mannen verbleven, zijn spullen gevonden die uit het huis van de vrouw waren gestolen. Ook uit opgenomen telefoongesprekken is de betrokkenheid van de verdachten gebleken, volgens de officier. De drie mannen is verder handel in soft- en harddrugs ten laste gelegd.

Opzetheling auto

Tegen de 27-jarige is een lagere celstraf geëist dan tegen de twee andere verdachten omdat hij volgens de officier niet medeplichtig is aan de woningoverval. De officier acht hem wel schuldig aan onder meer opzetheling van de auto die werd buitgemaakt.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):