vrijdag, 23. november 2018 - 17:31 Update: 23-11-2018 18:00

Zowel 'Blokkeerfriezen' als OM in hoger beroep

Zowel 'Blokkeerfriezen' als OM in hoger beroep
Leeuwarden

Vrijdag heeft het Openbaar Ministerie hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de rechtbank in de zaak van de A7-blokkade. Ook gingen de verdachten tegen het vonnis van de rechtbank in beroep na een crowdfundingactie die het benodigde geld daarvoor bijeenbracht.

Geweld of bedreiging

Het OM had onder andere ten laste gelegd dat verdachten op 18 november 2017 demonstranten met geweld of bedreiging met geweld hadden verhinderd om bij een betoging tijdens de intocht van Sinterklaas in Dokkum aanwezig te zijn. De rechtbank sprak hen daarvan vrij omdat volgens de rechtbank geen sprake is van geweld of bedreiging met geweld. Het OM gaat deze beslissing in hoger beroep.

'Medepleger blokkade'

Het OM is daarnaast van mening dat de verdachte die voor opruiing is veroordeeld ook als medepleger van de blokkade van de A7 is aan te merken. Zij is in de dagen voorafgaand aan de blokkade in contact geweest met een of meer van de blokkeerders op de A7. Het OM is van mening dat hier sprake is van nauwe en bewuste samenwerking. De rechtbank heeft de verdachte hiervan vrijgesproken.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):