maandag, 26. november 2018 - 13:15 Update: 26-11-2018 15:47

Kroongetuige-deal met verdachte liquidatie Jaïr Wessels Breukelen

Kroongetuige-deal met verdachte liquidatie Jaïr Wessels Breukelen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht/Breukelen

Met een van de verdachten, in het onderzoek naar de liquidatie van Jaïr Wessels in 2017 op een parkeerplaats in Breukelen, heeft het Openbaar Ministerie (OM) een kroongetuigedeal gesloten. 'De officier van justitie in het onderzoek naar deze liquidatie heeft dit maandag aan de Rechtbank Midden-Nederland laten weten', zo meldt het OM maandag.

Onderzoek naar afgelegde verklaringen kroongetuige

Deze ontwikkeling zal naar verwachting invloed hebben op de verdere behandeling van het onderzoek naar de liquidatie in Breukelen. De verklaringen die de kroongetuige heeft afgelegd moeten nu verder worden onderzocht. Welke consequenties dit heeft voor de behandeling van de zaak, die inhoudelijk gepland staat voor 27 en 28 november en 4 december, zal morgen tijdens de zitting in Schiphol worden besproken met de rechtbank.

Parkeerterrein station Breukelen

De 30-jarige Wessels werd op 7 juli 2017 doodgeschoten op het parkeerterrein bij station Breukelen. Het onderzoek naar deze liquidatie heeft geresulteerd in de dagvaarding van drie personen. Zij staan terecht op de zitting van de komende twee dagen en 4 december. Een van hen heeft zich bereid verklaard om in ruil voor strafvermindering en bescherming openheid van zaken te geven. 

Toetsing betrouwbaarheid

Na toetsing op betrouwbaarheid heeft het OM besloten een deal met deze verdachte overeen te komen waarna hij de status van kroongetuige heeft gekregen. Over de inhoud van deze deal en van de verklaringen van de kroongetuige worden op dit moment geen mededelingen gedaan.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):