maandag, 17. december 2018 - 15:39 Update: 18-12-2018 8:36

Automobilist overleden na auto te water, reddende getuige dood gevonden

Zowel reddende getuige als automobilist vermist na auto te water
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Capelle aan den IJssel

Maandagmiddag is in Capelle aan den IJssel een auto te water geraakt in de Hollandse IJssel. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zou er zich in de auto één inzittende bevinden. Een getuige van het ongeval die te water ging in een poging de automobilist te redden wordt nu ook vermist.

Vier duikteams brandweer ingezet

'De brandweer heeft opgeschaald naar grote hulpverlening en is met 4 duikteams, o.a. van Veiligheidsregio’s Haaglanden en Hollands-Midden, ter plaatse', aldus de Veiligheidsregio. De duikteams zijn nu op zoek naar de auto met de inzittende en naar de getuige die ook te water is gegaan.

Scheepvaartverkeer stilgelegd

De auto is rond 14.00 uur bij de Groenedijk ter hoogte van de Zuiderbreedte de IJssel ingereden. Het scheepvaartverkeer in de Hollandse IJssel is stilgelegd.

Update 15.50 uur

'De inzittende van de auto is helaas overleden. De persoon die te water gegaan is om te redden wordt nog vermist', zo laat de Veiligheidsregio weten.

Update 17.10 uur

De duikers van de brandweer hebben de zoektocht gestaakt. De politie blijft de zoektocht voorzetten met een sonarboot.

Update 17.50 uur

De inzittende van de auto betreft een 75-jarige vrouw. De getuige van het ongeval die heeft geprobeerd de vrouw uit het water te halen betreft een 51-jarige verkeersregelaar. 

Update 07.56 uur

Het Landelijk Team Onderwater Zoekingen van de politie heeft met sonar de vermiste man in het water gelokaliseerd en vervolgens geborgen in samenwerking met SOAD Urk.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: