dinsdag, 15. januari 2019 - 19:07 Update: 15-01-2019 19:12

Boetes voor 19 bestuurders na negeren rood kruis op snelweg

Boetes voor 19 bestuurders na negeren rood kruis op snelweg
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

Maandag heeft de politie 19 bestuurders beboet voor het negeren van een rood kruis boven de snelweg. 'Eerder raakten twee inzittenden gewond bij een botsing tussen een personenauto op de verbindingsweg tussen de A12 en de A27 richting Hilversum. De verbindingsweg moest daardoor worden afgesloten', zo laat de politie dinsdag weten.

Knooppunt Lunetten

Rond 12.45 uur raakten twee inzittenden gewond bij een botsing tussen een personenauto en een vrachtwagen op knooppunt Lunetten. Het ongeval gebeurde op de verbindingsweg tussen de A12 en A27 richting Hilversum. De brandweer en diverse ambulances werden ingeroepen om de inzittenden te bevrijden, eerste hulp te verlenen en te vervoeren naar het ziekenhuis. Daarnaast moest de weg door de bergingsdienst worden vrijgemaakt.

Rood kruis

Om de hulpverleners veilig hun werk te laten doen, moest de rijbaan ernaast tijdelijk worden afgezet. Een rood kruis boven de weg, betekent dat er geen gebruik meer van gemaakt kan worden. Een aantal bestuurders negeerden de aanwijzing en reden toch door het rode kruis. De aanwezige politie heeft deze automobilisten beboet.

Camera’s

Ook voor het Openbaar Ministerie is de verkeersveiligheid bij wegwerkzaamheden en ongevallen een belangrijk aandachtspunt. Daarom wordt momenteel onder andere getest met camera’s die het negeren van rode kruizen kunnen detecteren zodat overtreders kunnen worden beboet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):