zaterdag, 19. januari 2019 - 14:35 Update: 19-01-2019 16:41

Als de lente komt dan breng ik jou..........

Als de lente komt dan breng ik jou..........
Foto: Bon
Amsterdam

In Amsterdam wordt elk jaar in januari tijdens de Nationale Tulpendag de officiële aftrap gegeven voor het tulpenseizoen. Zo ook vandaag waarbij Nederlandse tulpenkwekers iedereen uitnodigen om in een speciaal aangelegde pluktuin, pal voor het Paleis op de Dam in Amsterdam, gratis een bosje tulpen te plukken. Dit jaar is het thema ‘Flowerpower’ en dat komt onder meer tot uiting in het kleurrijke tuinontwerp.

Tulpen uit Amsterdam

Voor wie de ‘flowerpower’ en het verbindende effect van de tulp wil ervaren, is de Dam op Nationale Tulpendag ‘the place to be’. Mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten komen hartje winter naar dit typisch Hollandse lentefeest. In totaal kunnen zo’n 200.000 (!) tulpen geplukt worden die thuis voor een vrolijk lentegevoel zorgen.

Kijkersbrug

Voordat de poorten van de pluktuin opengaan, is de immense bloemenzee te bewonderen vanaf een speciale kijkersbrug. Om 13.00 uur zal een bijzondere gast de tuin officieel openen en daarna mag het publiek naar binnen om een bosje van 20 tulpen te plukken. Naar verwachting is de pluktuin tot 17.00 uur geopend (op=op!!!).

Overal tulpen

Ben je niet in de gelegenheid om naar Amsterdam te komen? Behalve op de Dam wordt de start van een nieuw tulpenseizoen ook in heel Nederland gevierd. Veel bloemisten organiseren vanaf 19 januari bijzondere tulpenacties en -activiteiten in hun winkel.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):