maandag, 28. januari 2019 - 15:51 Update: 28-01-2019 17:38

Politieonderzoek oorzaak explosie Den Haag van start gegaan

Politieonderzoek oorzaak explosie Den Haag van start gegaan
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Maandagochtend zijn medewerkers van de politie-eenheid Den Haag een onderzoek gestart naar de oorzaak van de explosie in de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag op zondag 27 januari waarbij in totaal 9 gewonden vielen. Dit meldt de politie maandagmiddag.

TGO

'Gezien de grote impact van de explosie midden in een woonwijk en de omvang van het onderzoek, is een zogenoemd Team Grootschalig Opsporing (TGO) gestart. Dit staat onder leiding van een officier van justitie', aldus de politie.

Alle mogelijkheden open

Hoewel op dit moment de oorzaak een gasexplosie lijkt te zijn, houdt de politie in haar onderzoek zoals gebruikelijk alle mogelijkheden open.

Onderzoek in panden

Forensische experts verrichten maandagmiddag 28 januari onderzoek in een deel van de panden. Het streven is om de woningen direct vrij te geven zodra het onderzoek dit toelaat.

Sporenonderzoek

Rondom de woning waarin de explosie plaatsvond, heeft de politie een zogenoemd plaats delict afgezet. Dit is gebruikelijk, zodat eventuele sporen voor het onderzoek behouden blijven. Over de tijdsduur van dit onderzoek valt nog niets te zeggen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: