vrijdag, 1. maart 2019 - 10:11

Burgemeester Crone sluit woningen vanwege overtreding Opiumwet

Burgemeester Crone sluit woningen vanwege overtreding Opiumwet
Foto: vjkombajn
Leeuwarden

Burgemeester Ferd Crone heeft op dinsdag 26 februari 2019 een woning in de Telemannstraat te Leeuwarden gesloten, op basis van de bestuurlijke bevoegdheid van de burgemeester op grond van de Opiumwet.

In deze woning trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan, waarvan de oogst net geknipt was. Er werd 9100 gram (nog niet geheel gedroogde) henneptoppen, inclusief takken, aangetroffen.

De in deze woning aangetroffen hoeveelheid softdrugs is in strijd met de Opiumwet en daarom is de burgemeester bevoegd deze woningen te sluiten. Burgemeester Crone geeft aan dat sluiting van deze woningen een goed voorbeeld is van de uitvoering van het handhavingsbeleid. Zo wordt drugshandel tegengegaan en overlast voor omwonenden in de wijk voorkomen. De illegale handel in softdrugs heeft een grote impact op de (ervaren) veiligheid. De politie Noord-Nederland, het Openbaar Ministerie en de gemeente Leeuwarden werken intensief samen om hier tegen zowel straf- als bestuursrechtelijk op te treden.

Categorie:
Provincie: