donderdag, 4. april 2019 - 13:08 Update: 04-04-2019 13:26

Veranda's steeds populairder onder consumenten

veranda-glas
Foto: Van Beem
Zwanenburg

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om een veranda te plaatsen. De veranda kan een woning enorm opknappen. Waarom de veranda zo populair is? Er zijn verschillende redenen voor de populariteit van de veranda.

Vergunning vaak niet nodig

Zo kun je een veranda vaak zonder vergunning bouwen. Dit terwijl je voor veel andere verbouwingen wel een vergunning nodig hebt. Een veranda plaatsen is dan ook een uitstekende keuze als je de woning snel wilt opknappen. De uitstraling van de tuin en de woning kunnen aanzienlijk veranderd worden op deze manier. Het is vaak ook de perfecte overgang tussen deze twee.

Ideaal bij elk seizoen

De veranda is een geschikte plek om een mooie gezellige ruimte te creëren. Dit is vaak de belangrijkste reden om een veranda te plaatsen. Het ziet er goed uit, maar daarnaast kun je er ook heerlijk zitten. Vooral in de zomer is het een leuke plek om van de schaduw te genieten. De laatste zomers zijn erg warm geweest en dit zou goed kunnen verklaren waarom de veranda zo populair is geworden.
Echter, is een veranda ook geschikt bij kouder weer. Zo kun je bijvoorbeeld naar buiten zonder dat je nat hoeft te worden. Dit maakt het bijvoorbeeld ideaal voor een roker. De veranda is ook op een regenachtige dag zeer geschikt voor een feestje. Het enige dat je hoeft te doen is de ruimte afdichten met behulp van plastic.

Weinig moeite

Een veranda heeft nauwelijks onderhoud nodig. Je zult de veranda hooguit eens in de zoveel tijd moeten spoelen met de tuinslang. Een goede veranda kan jarenlang meegaan zonder dat de conditie verslechterd. Bovendien duurt het plaatsen van de veranda een stuk minder lang dan een grote verbouwing. Het scheelt natuurlijk ook dat er niks afgebroken moet worden. De veranda kan meestal vrijwel direct geplaatst worden. 

Plaatsen van de veranda

Het plaatsen is vaak zo gebeurd en er zijn verschillende bedrijven waar je dit aan over kunt laten. Voor een handige klusser is de veranda ook eenvoudig zelf te plaatsen. Dit maakt het vaak een betere keuze ten opzichte van een grote verbouwing. Ook zo kan er veel geld bespaard worden. Dit terwijl een veranda vaak al niet zo duur is. Uiteraard hangt dit ook wel af van waar je de veranda bestelt. De meeste consumenten vinden het belangrijk dat de veranda er perfect uit komt te zien. Ze kiezen dan ook zorgvuldig een bedrijf uit.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):