zaterdag, 6. april 2019 - 21:22 Update: 07-04-2019 9:37

Verdachte van overval snel aangehouden

Gieten

De politie heeft zaterdagavond een 21-jarige man uit Assen aanhouden. De man wordt ervan verdacht een overval te hebben gepleegd op een tankstation van een autobedrijf aan de Oelenboom in Gieten.

De verdachte kwam iets voor 20.00 uur het bedrijf binnen en bedreigde een medewerkster met een voorwerp dat sterk op een vuurwapen leek. Nadat de overvaller een onbekend geldbedrag buit wist te maken, ging hij ervandoor. Gewaarschuwde agenten en getuigen keken in de directe omgeving direct uit naar de man. Die werd even later aangetroffen op de Verlengde Asserstraat, in de richting van Eext, en aangehouden met behulp van alerte omstanders. In de omgeving werd een wapen aangetroffen. Uit onderzoek moet blijken of dit wapen bij de overval is gebruikt.

De snelle aanhouding werd onder meer gerealiseerd door het snelle en daadkrachtige optreden van medewerkers van het bedrijf en getuigen. Hoewel het erop leek dat de verdachte er vandoor was gegaan in een auto, bleek dit later niet te kloppen. Hoewel de verdachte direct na de aanhouding is ingesloten voor verhoor, is ook in de omgeving onderzoek gedaan. Daarnaast zijn diverse verklaringen afgenomen van omstanders en getuigen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: