maandag, 8. april 2019 - 17:38 Update: 08-04-2019 18:30

Tientallen tips en ook namen genoemd in onderzoek bedreigingen windmolenparken

windmolen, zon
Foto: Archief EHF
Assen/Groningen

In het onderzoek naar de bedreigingen aan het adres van ondernemingen die windmolenparken willen bouwen in Groningen en Drenthe heeft de politie inmiddels al bijna 30 tips binnengekregen. 'Er zijn mensen die meedenken over het onderzoek maar er worden ook namen genoemd van mensen die mogelijk iets met de bedreigingen te maken hebben. Het team analyseert alle tips en gaat verder met het onderzoek', zo heeft de politie laten weten.

Bedreigingen en vernielingen

'Al langere tijd onderzoeken wij incidenten die mogelijk gerelateerd zijn aan windmolens. Het gaat onder andere om bedreigingen en vernielingen richting mensen die om wat voor reden dan ook verbonden zijn aan de komst van windmolenparken', aldus de politie. 

Rondom de bouw van windmolens zijn er verschillende en tegenstrijdige belangen, zijn er voor- en tegenstanders maar het is onacceptabel dat mensen worden bedreigd zo stelt de politie.

Tweede dreigbrief n.a.v. aanleg windmolenparken

Een ondernemer uit gemeente Oldambt kreeg woensdag, 3 april, een dreigbrief in verband met de werkzaamheden die zijn bedrijf indirect uitvoert bij de aanleg van windmolens. Hij heeft besloten met die werkzaamheden te stoppen. De ondernemer heeft aangifte gedaan van bedreiging. Hij geeft aan dat de veiligheid van zijn medewerkers boven alles gaat.

Onderzoek

Die onderzoeken leidden niet altijd tot aanhoudingen. Dat komt door onvoldoende opsporingsindicatie zoals wij dat noemen. Dat houdt in dat er bijvoorbeeld sporen ontbreken, verklaringen van getuigen niet voldoende informatie geven of mensen die wel meer info hebben maar die om wat voor reden dan ook niet met de politie willen of kunnen delen. 

Categorie:
Provincie: