donderdag, 25. april 2019 - 14:03

Prinses Margriet benoemd tot erevoorzitter Invictus

Foto van prinses Margriet
Foto: Jeroen van der Meyde
Den Haag

Prinses Margriet is benoemd tot erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Invictus Games Den Haag 2020. De Invictus Games, een internationaal sportevenement voor lichamelijk en psychisch gewonde militairen, worden volgend jaar in het Zuiderpark in Den Haag gehouden. De officiële kick-off bijeenkomst van dit evenement vindt 9 mei a.s. plaats in aanwezigheid van de Prinses.

Tijdens de kick-off, precies een jaar voor het evenement, krijgt Prinses Margriet uitleg over de voortgang van de plannen en een rondleiding door het Zuiderpark met een demonstratie van verschillende ‘Invictus’-sporten. Prinses Margriet spreekt ook met een aantal sporters van het Nederlandse team.

De Invictus Games zijn in het leven geroepen door Zijne Koninklijke Hoogheid de Hertog van Sussex om door middel van sport herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor gewonde militairen en veteranen. De Invictus Games worden volgend jaar in Den Haag gehouden van 9 tot 16 mei.

Categorie:
Provincie: