zaterdag, 4. mei 2019 - 12:04 Update: 04-05-2019 12:44

Gewonde bij steekpartij in Rotterdam

Politieman in het donker
Rotterdam

Bij een geweldsincident op het Stadhuisplein in Rotterdam is zaterdagmorgen rond 05:30 uur een 23-jarige man ernstig gewond geraakt. Hij is met meerdere steekwonden in zijn buik overgebracht naar het ziekenhuis. De politie hield twee verdachten aan, een 22-jarige man uit Den Haag en een 18-jarige man uit Rotterdam. Het team dat de zaak onderzoekt, is dringend op zoek naar getuigen en beelden.

Cameratoezicht zag vanmorgen,ij de uitloop van de horeca op het Stadhuisplein een vechtpartij ontstaan. Twee ingeseinde agenten wilden ingrijpen en belanden in het tumult, wat ontaarde in een flinke knokpartij. Hierbij kreeg een van de agenten meerdere klappen tegen zijn hoofd en gezicht, waarna om spoedassistentie werd gevraagd. Met hulp van portiers en toegesnelde collega’s werden twee mannen aangehouden. De agent raakte licht gewond.

Neergestoken

Toen kwam de melding dat er op datzelfde moment iemand was neergestoken bij de Coolsingel. Bij de taxistandplaats werd het slachtoffer aangetroffen, die met spoed naar het ziekenhuis werd vervoerd. Het bleek te gaan om een 23-jarige man die wooonachtig is op Curacao en net begonnen was aan zijn vakantie in Nederland. Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer tijdens de vechtpartij op het Stadhuisplein is neergestoken en vervolgens zelf naar de taxistandplaats is gelopen. Daar is hij in elkaar gezakt.