zaterdag, 11. mei 2019 - 12:16 Update: 11-05-2019 12:20

Man na beschadigen 34 auto’s vannacht aangehouden

auto-parkeerplaats-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Terneuzen

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27 jarige inwoner van Terneuzen aangehouden nadat er verschillende meldingen waren binnengekomen dat de man spiegels en ruitenwissers van geparkeerde auto’s sloopte. 'Na de eerste inventarisatie staat de teller op 34 vernielingen', zo laat de politie zaterdagmiddag weten.

Autospiegels

Rond 02.30 uur kwamen de eerste meldingen bij de politie binnen. In de omgeving van de Beukenstraat zou een man spiegels van auto’s aan het vernielen zijn. Daarbij werd door getuigen een signalement opgegeven. Korte tijd later kwam er opnieuw een melding binnen, dit maal uit de Zevende Triniteitsstraat, op zo’n 100 meter van de Beukenstraat. 

Verstoppen

Opnieuw kreeg de politie een goed signalement en kon er gericht gezocht worden naar de dader. Die werd in de omgeving aangetroffen, waar hij zich gebukt tussen geparkeerde auto’s probeerde te verstoppen. De man werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar bleek dat hij onder invloed van alcohol was toen hij 790 ug/l had geblazen.

Aangifteformulieren

Om een goed overzicht te krijgen van het aantal vernielde auto’s werden in de omgeving aangifteformulieren verspreid. Tot op heden meldde zich al 34 personen. Slachtoffers die zich nog niet hebben gemeld kunnen aangifte doen door een afspraak te maken met de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: