dinsdag, 21. mei 2019 - 16:05 Update: 21-05-2019 16:09

Identiteit schutter parkeergarage Amsterdam bij politie bekend

arrestatieteam-machinegeweer
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De identiteit van de vermoedelijke schutter in het onderzoek naar het dodelijke schietincident van afgelopen zaterdag in een parkeergarage aan de Amstelstraat is bij de politie bekend. 'De recherche doet een dringende oproep aan deze verdachte om zich bij de politie te melden', zo laat de politie dinsdag weten.

Zwaargewonde slachtoffer overleden

Bij het schietincident raakt een 25-jarige man uit Almere zwaargewond. Hij overleed later in het ziekenhuis. Kort na het incident hield de politie op aanwijzingen van getuigen vier personen aan. Deze verdachten - drie mannen van 24, 21 en 20 jaar oud uit Amsterdam en een vrouw uit Diemen van 22 – zitten nog vast.

Identiteit vermoedelijke schutter bekend

Onder de aangehouden verdachten bevindt zich niet de schutter. Het is rechercheurs inmiddels gelukt om de identiteit van de vermoedelijke schutter te achterhalen. Invallen op meerdere locaties hebben niet tot de aanhouding van deze verdachte geleid. 

Identiteit bekendgemaakt

Het onderzoek naar zijn verblijfplaats is in volle gang en de recherche verzoekt de verdachte dringend om zich te melden. Als de schutter zich niet binnen een dag meldt, dan wordt in afstemming met het Openbaar Ministerie zijn identiteit bekendgemaakt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: