donderdag, 30. mei 2019 - 13:03 Update: 30-05-2019 13:08

Buitenlandse chauffeurs op vluchtstrook extra gecontroleerd

Foto van vrachtwagen ter illustratie| Archief EHF
Foto: Archief FBF.nl
Venlo

Rijkswaterstaat zet tijdens de Duitse feestdagen bij de grensovergangen extra weginspecteurs met BOA-status in. 'Dit omdat het dan altijd extra druk is met vrachtwagens die Duitsland niet in mogen en dan hun vrachtwagen op de vluchtstrook parkeren wat leidt tot gevaarlijke situaties', dat laat Rijkswaterstaat weten.

Gevaarlijke situaties voorkomen

Duitse feestdagen zorgen al jarenlang voor grote drukte en hinder op de Nederlandse wegen bij de grens. Veel chauffeurs wachten daar tot ze Duitsland weer in mogen rijden. Tal van maatregelen worden ingezet om parkeren op de vluchtstrook te voorkomen. Zoals borden boven en langs de weg met verwijzing naar parkeerplaatsen en het afzetten van vluchtstroken met bakens.

Verboden

Parkeren op de vluchtstrook is verboden; deze moet te allen tijde worden vrijgehouden voor pechgevallen. Bovendien kunnen er zeer gevaarlijke situaties ontstaan als geparkeerde vrachtauto’s weer in beweging komen en moeten invoegen in het rijdende verkeer.

Extra weginspecteurs met BOA-status

Rijkswaterstaat gaat het probleem met parkerende truckers nog gerichter aanpakken door standaard tijdens Duitse feestdagen extra weginspecteurs met BOA-status in te zetten op de snelweg A67 (Eindhoven – Duitse grens), de snelweg A1 (Deventer – Duitse grens), de snelweg A7 (Groningen – Duitse grens) en de snelweg A37 (Hoogeveen – Duitse grens). De weginspecteurs werken daarbij nauw samen met de politie. Vrachtwagenchauffeurs die er toch voor kiezen om hier op de vluchtstrook te parkeren, riskeren een boete. 

Categorie:
Provincie: