maandag, 17. juni 2019 - 10:10

Nationale Toplessdag 23 juni 2019

Cartoon topless
Noordwijk

Blote borsten op het strand horen bij Nederland! Toch zien we op onze stranden steeds minder topless zonnende vrouwen. En dat is zonde, want uit onderzoek blijkt dat 50% van de Nederlandse vrouwen wél graag topless wil zonnen. Maar door de komst van social media en smartphones zijn we terughoudender geworden. Daarom heeft BlootGewoon! de Nationale Toplessdag in het leven geroepen. In 2019 is dat op zondag 23 juni. Als we met z’n allen het topje weer uitlaten, halen we de kwetsbaarheid er af. Want zeg nou zelf… hoe bijzonder is het eigenlijk?!

Body positivity en respect voor ieders keuze

Topless zonnen draait niet om een perfect lijf – maar om zelfacceptatie, respect voor keuzes en een gevoel van vrijheid. De Nationale Toplessdag draagt tevens bij aan body positivity. Echte vrouwenlichamen zie je niet veel op social media en daardoor ontstaat een vertekend beeld. Door op het strand blote borsten in alle soorten en maten tegen te komen, kijken vrouwen weer positiever naar hun eigen lichaam. En topless zonnen heeft ook nog eens veel voordelen. Streeploos bruin worden, een lekker vrij gevoel, geen plakkende bikinitop en geen gedoe met omkleden.

Een recordpoging

Op zondag 23 juni gunnen zoveel mogelijk vrouwen hun borsten de vrijheid. Het is de bedoeling dat op de stranden in Nederland de topjes uitgaan zodat er een record wordt gevestigd. Meedoen kan overal. Op het strand, bij een meer, op de camping of gewoon in de achtertuin. Het team van BlootGewoon! verzamelt zondag 23 juni zoveel mogelijk topless zonnende vrouwen op het strand van Noordwijk aan Zee. Aanmelden kan vanaf 12.00 uur in de buurt van strandpaviljoen Beach Break. Om 14.00 uur sluit de telling. Zon jij ook vrijer zonder topje? Ga dan naar het strand en laat het zien! Of steun de Nationale Toplessdag op social media via #toplessdag. Wie langs de kust het vliegtuig met het spandoek ”I Y #toplessdag” spot of een foto van haar blote rug deelt maakt kans op leuke prijzen.

Categorie:
Provincie: