vrijdag, 28. juni 2019 - 13:43 Update: 29-06-2019 16:40

Vermiste Hania (12) is weer terecht, verdachte (49) aangehouden

verdachte-politie-2
verdachte-politie
Foto: Politie
Rotterdam

De 12-jarige Hania voor wie vrijdagochtend vroeg een Amber Alert uitging is vrijdagavond rond 19.30 uur aangetroffen in een hotel in het Rotterdamse centrum. De 49-jarige Amerikaan die in haar gezelschap was is aangehouden.

Hania vertrok donderdagmiddag rond 12.30 uur van school nadat ze zei een afspraak bij de orthodontist te hebben. Dat was niet zo. Om 15.30 uur sloeg haar familie alarm omdat ze niet was thuis gekomen.

Amber Alert

Een groot politieonderzoek volgde. Na het Amber Alert keek heel Nederland naar Hania uit en was er groot medeleven met haar familie.

Vrijdagavond rond 19.30 uur arresteerden agenten de man in een hotel in het Rotterdamse centrum en brachten ze het meisje in veiligheid. Ze krijgt op dit moment de hulp en aandacht die nodig is.

Dank

De politie bedankt iedereen die heeft uitgekeken naar haar en de man en de vele, vele berichten heeft gedeeld.

De politie snapt dat er nog veel vragen zijn omtrent de zoektocht naar Hania, de achtergronden en het onderzoek. Uiteraard stopt het onderzoek hier niet. De politie gaat met alle betrokkenen in verhoor en zal ook andere middelen niet onbenut laten om te achterhalen wat zich precies heeft afgespeeld.

Privacy

Nu het jonge slachtoffer gevonden is, verschuift het belang van heel veel publiciteit, naar terughoudendheid. Hania’s  foto’s en naam zal de politie in de komende dagen, als ze zeker weten dat iedereen  van het terugvinden op de hoogte is, van haar kanalen verwijderen. Doet u dat ook?

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):