vrijdag, 5. juli 2019 - 9:10 Update: 05-07-2019 14:23

Dode bij schietpartij in Houten

Foto van politieafzetting
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Houten

In het Utrechtse Houten heeft donderdagavond een schietpartij plaatsgevonden waarbij een 55-jarige man om het leven is gekomen. Dit meldt de politie vrijdag.

Bijrijder

De man zou als bijrijder van een auto op de Schonenburgseind rond 23.00 uur onder vuur zijn genomen. Daarbij zijn volgens omstanders veel schoten gelost. De gehele rechterkant van de auto zou vernield zijn.

Overleden

Direct na het schietincident waren hulpdiensten snel ter plaatse, waaronder een traumahelikopter. Hulp voor het slachtoffer mocht niet meer baten. Deze overleed op de plaats van het incident.

Naast het slachtoffer zou een vrouw in de auto hebben gezeten. De politie heeft de identiteit van het slachtoffer nog niet bekend gemaakt, maar volgens onbevestigde berichten zou het gaan het om de 55-jarige Rob van Eijk uit Houten. Deze zou al langer bedreigd worden. 

TGO

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie onderzoekt deze zaak en roept getuigen op zich te melden. Rond 23.00 uur kwamen er meerdere meldingen binnen dat er was geschoten op een parkeerplaats. Politieagenten troffen daar een overleden man aan. De omgeving werd afgezet en specialisten van Forensische Opsporing voerden uitgebreid sporenonderzoek uit. Ondanks een zoekactie, waarbij ook een politiehelikopter en politiehonden werden ingezet, werden er geen verdachten aangetroffen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: