vrijdag, 13. september 2019 - 14:01 Update: 13-09-2019 14:09

Politie vraagt hulp na verliezen GoPro-camera

gopro-camera
Foto: Politie/GoPro
Capelle aan den IJssel

De politie vraagt de hulp van het publiek nadat een politieman in Capelle aan den IJssel er donderdag achter kwam dat de actiecamera (GoPro) die hij voor de dienst droeg, weg was. Dit meldt de politie vrijdag.

Incident

'De GoPro raakte, vermoedelijk bij een incident waarbij de agent fysiek geweld moest toepassen, los van zijn uniform. In het tumult van dat incident, bemerkte de agent pas later dat de GoPro weg was', aldus de politie. 

Harnas 

De camera zat in een harnas die de politieman draagt en maakt beelden tijdens de dienst. Een nauwkeurige en geschikte selectie van die beelden gebruikt de politie, na toestemming van de direct betrokkenen en het Openbaar Ministerie, om video's te maken over politiewerk.

Kwijtgeraakt

Afgelopen nacht, kort na het onder controle brengen van een man in Capelle aan den IJssel, bleek dat de camera weg was. Na uitgebreid zoeken, ook met diensthonden, is de camera niet aangetroffen.

Politie bellen

Op de geheugenkaart staan beelden van verschillende inzetten van de afgelopen dagen. De politie vraagt, in het belang van de privacy van de betrokkenen, om bij aantreffen van de camera contact op te nemen met 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: