vrijdag, 13. september 2019 - 14:26 Update: 14-09-2019 8:59

Ontsnapte TBS-er aangehouden op camping in Zeeuwse Rilland

camping-tent-vlag
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
mountainbike-cube
Foto: Politie/Cube
Malden/Nijmegen

De politie, die sinds donderdagmiddag dringend op zoek was naar de 42-jarige TBS-er nadat deze zich in het buitengebied van Malden om 15.10 uur tijdens een begeleid fietsverlof had ontrokken aan zijn toezicht, heeft de man vrijdagmiddag in Zeeland op een camping aangehouden. Dit heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt

Zwarte mountainbike

'Hij was donderdagmiddag weggefietst op een zwarte mountainbike met rode letters van het merk Cube', aldus de politie. Van E. is in 2013 veroordeeld tot TBS met dwangverpleging voor het misbruiken van meerdere minderjarige meisjes. Hij zat vast in de Pompekliniek in Nijmegen. De slachtoffers en hun familieleden zijn zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van zijn ontsnapping.

FastNL

Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig geweest de man op te sporen. Vastgesteld is dat de veroordeelde op donderdag om 15.30 uur nog gepind heeft op de Zandstraat in Gennep. Vanaf daar ontbrak ieder spoor.

Signalement

Van E. is 1.85 lang en heeft grijs haar met inhammen en heeft een slank postuur. Op de laatst bekende beelden van hem draagt hij een zwarte, strakke trainingsbroek, een zwart T-shirt en zwart met witte gympen van het merk Asics.

Opsporingstiplijn

Mensen die de man gezien hebben of weten waar hij (op dit moment) verblijft of zijn mountainbike hebben aangetroffen, werden verzocht direct de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 te bellen.

Foto's 

Foto's en de volledige naam van de man waren te vinden in het Urgente Opsporingsbericht op de website van de politie. 

Update 16.45 uur:  Gevluchte tbs'er aangehouden

De 42-jarige TBS’er die donderdagmiddag tijdens een fietstocht zich onttrok aan het toezicht, is vrijdagmiddag aangehouden op een camping in het Zeeuwse Rilland. Dit meldt de politie vrijdagmiddag. 'In het begin van de vrijdagmiddag werd van de man, die verbleef in de Pompekliniek in Nijmegen, een opsporingsbericht met foto's verspreid en hij werd mede daardoor herkend, aldus de politie. Rilland ligt hemelsbreed op ongeveer 100 km van Nijmegen.

Categorie:
Provincie: