zondag, 13. oktober 2019 - 11:07 Update: 13-10-2019 11:28

Agenten vannacht belaagd door grote groep in centrum Doetinchem

agenten-donker-politie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Doetinchem

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie stevig moeten op treden omdat agenten belaagd werden in het centrum van Doetinchem. 'Wat begon met een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid, eindigde in een massale vechtpartij waarbij naar schatting 50 mensen zich tegen de politie keerden', zo meldt de politie. Er zijn vier mannen aangehouden.

Massale vechtpartij

'Even na 03.00 uur kwam er een melding binnen dat er stevig gevochten werd door tien mannen in een uitgaansgelegenheid aan de Grutstraat', aldus de politie. Toen agenten daar kwamen was een deel van de groep al vertrokken naar de Korte Kapoeniestraat. Daar werd een tot nu toe onbekende man door één persoon van de groep mishandeld. Toen agenten ingrepen keerde de groep zich tegen de politie.

50 man tegen 8 agenten

De agenten gingen op linie staan en dreven de groep richting het Simonsplein. Steeds meer raddraaiers voegden zich bij de groep, waardoor er uiteindelijk ongeveer vijftig man tegenover acht politie agenten stonden. Er werd fors op de politie intrapt en geslagen. De agenten voelden zich in het nauw gedreven, trokken hun wapenstok en gebruikten pepperspray. Intussen werd er ook versterking aangevraagd. Het operationeel centrum (de meldkamer van de politie) stuurde uit heel Oost-Nederland politie-eenheden naar Doetinchem.

Agenten uit heel Oost-Nederland

Met ongeveer vijftig agenten en politiehonden werd de rust teruggebracht. Er werden vier mannen aangehouden, één van verdachten werd gebeten door een politiehond. Hij is door ambulancepersoneel behandeld. Eén van de agenten raakte gewond aan haar hand, ook zij kon ter plekke behandeld worden.

Slachtoffer mishandeling spoorloos

De politie doet nu onderzoek naar de mannen die geweld hebben gebruikt tegen agenten. Geweld tegen agenten, die zich inzetten voor een veilige uitgaansnacht, wordt niet getolereerd. Ook wordt de mishandeling aan de Korte Kapoeniestraat onderzocht. Het slachtoffer van deze mishandeling is gevlucht, de verdachte hiervan is wel opgepakt. De politie roep het slachtoffer dringend op om zich te melden. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):