zondag, 13. oktober 2019 - 11:45 Update: 13-10-2019 15:26

Uit Opmeer ontvoerde vrouw (22) bevrijd door Duitse politie

at-bmw-donker
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Opmeer/Willich (Duitsland)

Een Duits arrestatieteam heeft zaterdagavond op de snelweg A57 nabij Willich de 22-jarige Poolse vrouw weten te bevrijden, die in de nacht van vrijdag op zaterdag was ontvoerd vanaf een recreatiepark in het Noord-Hollandse Opmeer. Dit meldt de politie zondag.

Duitsland

'Omdat zaterdagochtend al snel het vermoeden bestond dat de vrouw ontvoerd was richting Duitsland, werd er contact gelegd met de Duitse politie. De Duitse politie wist de auto waarin de vrouw was meegenomen rond 21.00 uur op te sporen op de A57 in de buurt van Willich', aldus de politie. 

Arrestatieteam

Hier werd de auto door een Duits arrestatieteam gestopt en de vrouw kon worden bevrijd. In de auto zaten twee mannen die door een speciale eenheid van de Duitse politie werden aangehouden. Bij deze aanhoudingen raakten beide verdachten lichtgewond. Zij zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Derde aanhouding

Kort daarop werd in het onderzoek door de Duitse politie een derde man aangehouden in een woning in Bergheim. Ook hij is ingesloten door de Duitse politie en zijn rol wordt onderzocht. 

Totaal drie aanhoudingen

De 22-jarige vrouw is opgevangen door de Duitse politie. De ontvoering heeft logischerwijs veel impact op de vrouw. Haar wordt de nodige hulpverlening aangeboden. De drie verdachten, mannen in de leeftijd van 26, 27  en 32 jaar zijn ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: