vrijdag, 25. oktober 2019 - 15:56 Update: 25-10-2019 16:04

KMar doorzoekt marineschip Defensie op drugs in haven Den Helder

marechaussee-auto-hek
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Helder

De Koninklijke Marechaussee (KMar) is vrijdag in Den Helder begonnen met een onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland, op het marineschip de Zr. Ms. Johan de Witt in het kader van een drugonderzoek. Dit heeft de KMar vrijdag bekendgemaakt.

11 kilo drugs in rugzak militair

'Het schip keerde donderdag terug uit het Caribisch gebied. Zoals bekend werd op 24 september een Nederlandse militair op Curaçao aan boord van het schip aangehouden met drugs in zijn rugzak. Na weging bleek het te gaan om 11 kilo vermoedelijk cocaïne. De militair is overgebracht naar Nederland en zit nog in voorarrest', aldus de KMar.

Doorzoeking

In het kader van het onderzoek wordt vrijdag een doorzoeking gedaan op de Zr. Ms. Johann de Witt. De Douane assisteert de Koninklijke Marechaussee met personeel en drugshonden. Donderdagochtend werden drie helikopters, die aan boord van het schip waren en donderdagochtend terugvlogen naar hun basis, doorzocht. Ook het personeel van het schip is donderdagavond bij het van boord gaan gecontroleerd. Daarbij werd niets aangetroffen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: