vrijdag, 8. november 2019 - 22:05 Update: 09-11-2019 16:48

Vijf aanhoudingen openlijke geweldpleging bijeenkomst anti-zwarte piet.

agenten-donker-zaklam
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Vrijdagavond november zijn er vijf personen aangehouden voor openlijke geweldpleging en poging brandstichting. Deze aangehouden personen probeerden een bijeenkomst te verstoren van anti-zwarte piet in de Beatrijsstraat in Den Haag.

Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat er vernielingen werden gepleegd door een groep personen bij een pand aan de Beatrijsstraat. Ter plaatse troffen agenten deze groep personen aan die op dat moment vernielingen aan het plegen was en brand had gesticht. In het pand vond op dat moment een bijeenkomst plaats waarbij ongeveer 70 personen aanwezig waren. Uit onderzoek bleek dat er meerdere ramen van het pand en auto’s op de binnenplaats waren vernield. In de nabijheid van het pand zijn vijf mannen aangehouden in de leeftijd van tussen de 13-jaar en 37-jaar woonachtig in Den Andel en Den Haag. 

Onderzoek

De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart. Dit onderzoek richt zich onder meer op het krijgen van het beeld wat er zich precies heeft afgespeeld en welke rol de aangehouden verdachten hierin hebben gehad.

De aangehouden verdachten blijven vastzitten voor verhoor

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: