zaterdag, 16. november 2019 - 13:23 Update: 17-11-2019 9:31

Intocht Sinterklaas 2019

Apeldoorn

De intochten van Sinterklaas die vandaag hebben plaatsgevonden zijn ondanks enkele demonstraties over het algemeen rustig verlopen. Dit was te wijten aan het grote aantal politie wat op de been was.

Apeldoorn

In Apeldoorn zijn een aantal demonstranten aangehouden omdat zij niet voldeden aan een vordering van de politie. Hieronder was ook Pegida-voorman Edwin Wagensveld . Ook de NVU was naar Apeldoorn gekomen met enkele aanhangers. Hoewel twaalf aanhoudingen zijn verricht, is de politie tevreden over het verloop van de intocht.

Er werden in totaal in zes steden gedemonstreerd tegen de figuur zwarte piet. De sfeer was grimmig, maar alleen in Leeuwarden, Alkmaar en Groningen liepen de gemoederen flink op. 

Groningen

In Groningen waren rond de 200 aanhangers van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) aanwezig en enkele honderden voorstanders van Zwarte Piet die leuzen riepen tegen de aanhangers van KOZP. De twee groepen werden gescheiden door de mobiele eenheid. Nadat de Sint en zijn gevolg voorbij waren, verdwenen beide groepen weer. De poltitie heeft twee aanhoudingen gedaan omdat zij geen ID wilde tonen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: