dinsdag, 19. november 2019 - 18:35 Update: 19-11-2019 20:30

Man dreigt mensen neer te schieten in centrum Nijmegen

arrestatieteam-donker
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Nijmegen

De politie in Nijmegen kreeg dinsdagmiddag rond 16.00 uur een melding binnen dat een man, die zich in een kantoorpand in het centrum had verschanst, dreigde mensen neer te schieten. Dit meldt de politie dinsdagmiddag.

Afzetting

De politie heeft de omgeving rond het kantoorpand aan de Hertogstraat ruim afgezet. In het pand aan Achter de Bank is een woonlocatie van 16 studio's gevestigd van Woonzorgnet waar mensen met ernstige psychiatrische problemen en autisme of mensen met psychiatrische problematiek onder begeleiding wonen. 

Kogelwerende vesten

De politie schaalde direct op en zette de omgeving ruim af. Ook werd alle agenten verzocht kogelwerende vesten aan te trekken. Een aantal mensen die ook in het pand aanwezig waren werden tijdelijk ondergebracht in een nabijgelegen horecagelegenheid. Wat de man heeft doen besluiten tot deze actie is nog onduidelijk. Ook de politie heeft nog heel veel vragen. Morgen zullen op een aantal vragen mogelijk antwoord gegeven kunnen worden.

Man aangehouden

Nadat de situatie werd bevroren en gewacht werd op een speciale eenheid van de politie en de onderhandelaars zodat omstreeks 18.45 uur de verdachte kon worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: