woensdag, 18. december 2019 - 11:19 Update: 18-12-2019 16:36

In heel Nederland acties van boeren en bouwers, al paar honderd boeren op mediapark

Boze boeren massaal richting Hilversum mediapark
Foto: FBF/Frank van den Berg
Boze boeren massaal richting Hilversum mediapark
Foto: FBF/Frank van den Berg
boerenprotest
Foto: Blik op Nieuws / BON
boerenprotest
Foto: Blik op Nieuws / BON
Hilversum

Op verschillende plekken in het land voeren boeren en bouwers woensdag samen actie, wat leidt tot extra drukte op de weg.

Er zijn al boeren bekeurd omdat ze met hun trekker op de snelweg reden, wat officieel niet mag. De politie laat weten ze niet allemaal te kunnen bekeuren, omdat de tractoren geen kenteken hebben.

Hilversum

De politie heeft vanochtend een groep protesterende boeren en bouwers van de A9 afgehaald. Deze groep blokkeerde  vervolgens de poorten van Tata Steel. Inmiddels zijn ze daar weer vertrokken en aangekomen bij een distributiecentrum in Velsen-Noord. Daar wordt opnieuw actie gevoerd.

Op het Mediapark in Hilversum hebben zich inmiddels al een paar honderd boeren verzameld. De boeren eisen een live gesprek op het NOS-jounaal. Volgens de boeren is de NOS een Staatsomroep geworden en wordt hun boodschap verdraaid. 

Volgens burgemeester Pieter Broertjes zit de stad inmmiddels helemaal op slot. Hij raadt mensen af naar Hilversum te komen. Ook per trein is Hilversum moeilijk te bereiken, omdat er minder treinen rijden tussen Hilversum en Weesp door een kapotte spoorbrug.

Op last van de politie is het provinciehuis in Arnhem gesloten. Inmiddels rijden er ook boeren met tractoren op de A4 richting Den Haag. Op het Malieveld staan tientallen tractoren. De boeren moeten zich van de politie verplaatsen naar de Koekamp.

Acties in Brabant

In Brabant hebben boeren op verschillende plekken distributiekcentra geblokkeerd. Onder andere van de Jumbo en Albert Heijn. Er waren ook demonstraties bij de Amercentrale in Geertruidenberg en afvalverwerker ATM Moerdijk. Dit meldt Omroep Brabant. 

In Den Bosch proberen boeren een afzetting van de politie en de ME te omzeilen. Enkele toegangswegen tot het centrum zijn afgezet. Boeren proberen nu via een omweg alsnog het centrum te bereiken. En rond 12.00 uur zijn de boeren het Stadhuisplein in Eindhoven opgereden.

Zware avondspits 

Rijkswaterstaat meldt op de website dat ze rekening houden met een zware avondspits. Er wordt vooral veel hinder verwacht rond de grote steden in de Randstad, Hilversum en Groningen. 

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):