dinsdag, 4. februari 2020 - 13:50 Update: 04-02-2020 14:15

Lichaam na 21 jaar geïdentificeerd, politie vraagt om nieuwe tips

zwanenburgerdijk-ringvaart
Foto: Screenshot Google Streetview
Haarlemmermeer

Na 21 jaar is het lichaam geïdentificeerd dat op 27 april 1999 werd aangetroffen in de Ringvaart bij de Zwanenburgerdijk in de gemeente Haarlemmermeer. Dit meldt de politie dinsdag.

DNA-onderzoek

'Dankzij een DNA-onderzoek uitgevoerd door de politie Amsterdam is duidelijk geworden dat het de toen 55-jarige Sefer Yildirim betreft. In april 2018 is aandacht gevraagd voor dit coldcase-onderzoek', aldus de politie.

Familie

De familie van Sefer woont in Turkije en is op de hoogte van de DNA-match. De familie heeft meegewerkt aan het DNA-onderzoek zodat de identificering plaats heeft kunnen vinden. Een deel van de familie wilde onlangs zien waar de overledene begraven ligt. Woensdag 8 januari zijn enkele Nederlandse familieleden naar de begraafplaats gekomen waar Sefer in 1999 is begraven. 

Dader

Tijdens een herdenkingsbijeenkomst werd uit de Koran voorgelezen en was een imam aanwezig die in gebed voorging. De familie is verdrietig maar blij dat er duidelijkheid is over het lot van Sefer. Verdrietig, omdat ze bijna 21 jaar lang de hoop hebben gehad dat hij toch nog ergens leefde. De familie wil nu ook weten wie hem en de familie dit heeft aangedaan.

Vastgebonden met kettingen

Destijds bleek dat Sefer door een misdrijf om het leven is gekomen; zijn lichaam werd vastgebonden met een ketting aangetroffen. Uit het onderzoek is vast komen te staan dat de man enkele maanden in het water moet hebben gelegen voordat hij gevonden werd. Ook had hij een oude kogel in de knie, zodat hij voor zijn overlijden waarschijnlijk mank moet hebben gelopen. De politie doet er alles aan om oude zaken alsnog op te lossen. Daarbij kunnen zij ieders hulp goed gebruiken. 

Tips

Ook al is het ruim 20 jaar geleden dat de man werd gevonden, toch kan ook uw informatie van cruciaal belang blijken voor de oplossing van dit misdrijf. Laat het weten aan het coldcaseteam in Noord-Holland via telefoonnummer: 0900-8844 of via de mail: coldcase.noord-holland@politie.nl. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):