zondag, 15. maart 2020 - 10:10 Update: 15-03-2020 18:37

Dode in auto te water is man (33) uit Zandvoort, politie gaat uit van misdrijf

duiker-zuurstoffles-auto
Foto: Archief EHF
Breukelen

Het slachtoffer dat zaterdagavond dood werd aangetroffen in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen is een 33-jarige man uit Zandvoort. 'Hij is door geweld om het leven gekomen', zo meldt de politie zondag.

Melding verdachte situatie 

Zaterdagochtend, even voor 11.00 uur, kreeg de politie een melding over een verdachte situatie aan de Kanaaldijk-Oost langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Dat is iets ten zuiden van de Breukelerbrug ter hoogte van de voetbalvelden. De melding was aanleiding voor de politie om in de omgeving van die locatie in het water te gaan zoeken. In het water werd een auto en het lichaam van de 33-jarige man uit Zandvoort gevonden. De man was op zaterdag als vermist opgegeven.

Duikers van de politie

De politie startte zaterdagmiddag een onderzoek nadat de auto in het water van het Amsterdam-Rijnkanaal werd aangetroffen. Duikers van de Dienst Speciale Interventies van de politie ondersteunden de recherche ter plaatse bij het onderzoek.

Misdrijf

De politie gaat uit van een misdrijf en heeft een rechercheteam samengesteld. Bij het onderzoek kan het team de hulp van getuigen goed gebruiken. Het kan dan gaan om passanten, maar bijvoorbeeld ook schippers. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de politie via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):