dinsdag, 31. maart 2020 - 19:08 Update: 01-04-2020 16:08

Huilend aan tafel na dagje werken bij Kruidvat door lastige klanten

Huilend aan tafel na dagje werken bij Kruidvat door lastige klanten
Foto: Archief EHF
Amstelveen

Mijn dochter zat vanavond huilend aan tafel tijdens het avondeten. Ze kwam thuis van haar bijbaantje bij het Kruidvat in Amstelveen waar ze vandaag achter de kassa heeft gewerkt. Bij de vraag hoe de dag was verlopen, barstte ze in tranen uit.

Veel klanten lijken nog steeds niet te willen begrijpen dat er geen contant geld wordt aangenomen. Na de zoveelste eigenwijze klant vandaag kwam een mannelijke klant samen met zijn zoon het filiaal binnenlopen. Allereerst had de klant geen boodschap aan een tweede verplichte mand voor de verplichte 1,5 meter afstand. Toen hij bij de kassa arriveerde, wilde hij contant afrekenen. Toen mijn dochter zei dat er alleen gepind kan worden, werd hij boos en begon haar uit te schelden. Ze gaf voor de zoveelste keer aan dat het een protocol is en alleen dus gepind kan worden. De man gaf zijn zoon toen de opdracht met de boodschappen de winkel uit te lopen zonder te betalen. Uiteindelijk werd er toch gepind.

Onze redactie ontvangt de laatste dagen steeds vaker van dit soort meldingen uit het land van mensen die in winkels werken en te maken krijgen met lastige en agressieve klanten. Bij veel van deze misstanden blijkt het te gaan om afstand houden en het contant willen betalen.    

Premier Rutte verwees maandagavond tijdens zijn persconferentie nog naar het personeel van de winkels. Hij was trots op deze mensen die de winkels wisten open te houden. Hij riep de boodschappers dan ook op: ''Wees aardig en begripvol voor elkaar''.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Tag(s):