maandag, 15. juni 2020 - 15:07

Hoofdagent buiten functie gesteld wegens vermoeden ernstig plichtsverzuim

Foto van agent
Foto: Archief MV
Rotterdam

De politie Rotterdam heeft de 30-jarige hoofdagent die vrijdag 22 mei werd aangehouden buiten functie gesteld wegens een ernstig vermoeden van plichtsverzuim. De hoofdagent wordt verdacht van drugsbezit, schending ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en witwassen. De medewerker zit nog altijd in voorarrest. De raadkamer verlengde 4 juni zijn hechtenis met 30 dagen.

Start onderzoek

Tijdens een lopend  strafrechtelijk onderzoekkwam informatie beschikbaar waarbij de  verdenking ontstond van het lekken van vertrouwelijke  informatie door een politieagent. Het bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) van de eenheid Rotterdam startte daarop onder leiding van het Openbaar Ministerie een onderzoek.

Verdenkingen

Uit dat onderzoek bleek dat de medewerker vermoedelijk drugs gebruikte. Bij zijn aanhouding was de man in het bezit van gebruikshoeveelheden drugs. Ook trof de politie bij de man lege drugsverpakkingen (ponypacks) aan. Uit het onderzoek is ook gebleken dat de 30-jarige medewerker veelvuldig het bedrijfsprocessen systeem van de politie raadpleegde. Nader onderzoek moet uitwijzen of deze bevragingen in directe relatie stonden tot zijn werkzaamheden in het team waarin hij werkzaam was. In een specifiek geval is inmiddels vastgesteld dat er sprake is geweest van overdracht van informatie van de politie met een burger buiten de politie organisatie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: